Soi viguros, cu rezistenta satisfacatoare la inghet, buna la putregaiul cenusiu si la filoxera. Strugurii sunt cilindro-conici, cantarind 180-350 g, cu boabe dese in ciorchine. Boabele sunt mijlocii si omogene ca marime (3,3-3,5g), ovale cu pielita de culoare neagra intensa si uniforma. Miezul este crocand , rezistent, cu gust dulce placut, caracteristic. Strugurii ajung la maturitate la jum lunii octombrie. Forma de conducere recomandata este capul inaltat dr Guyot pe tulpini inalte, cu verigi lungi de rod la taiere. Avand rezistenta buna la ger, se preteaza la conducerea sub forma de bolti, sau pergole. Se recomanda in zonele sudice ale tarii, unde reuseste sa isi matureze strugurii. Soi viguros cu rezistenta satisfacatoare la inghet si buna la putregaiul cenusiu si filoxera. Acest soi fiind rezistent la filoxera, se poate inmulti f bine prin butasi.
se mai numeste Asma, Moldavski sau Ciornai Cramski (negru de Crimeea)-in Rusia si Ucraina>
Cerna Razachia sau Sultanka -in Bulgaria.
Provine din zona Asiei mici , fiind adus in perioada ocupatiei turcesti. Este considerat un soi valoros de aceea se cultiva pe mari suprafete in tara noastra.
Eram convins ca te-am invitat pe Forum Agricol da' nu te gasesc in lista celor invitati.O fac acum, mai ales ca ai si cu ce te lauda. Asta e adresa : forumagricol.forumup.ro
asa este, am citit. Eu am i-am cumparat de la pepiniera de la Ciumbrud. Sunt anul 2 si sunt f incarcati. O fi CN selectionata, sper. Este rezistent la filoxera, deci, o sa te bucuri de ei multi ani.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.